Marián kočner
Spread the love

Údajný objednávateľ vraždy Jána Kuciaka a Martiny kušnírovej je Marián Kočner.

 

Zavraždenie novinára Jána Kuciaka si údajne objednal kontroverzný podnikateľ z mafiánskych zoznamov Marián Kočner. Takto vypovedal obvinený v prípade vraždy podnikateľ Zoltán A. Túto informáciu priniesol ako prvý Denník N, ktorý sa odvoláva na zdroje z prostredia vyšetrovania. M. Kočnera následne v utorok premiestnili z Justičného paláca do väznice v Leopoldove.

Marián Končner je bývali sused expremiéra a poslanca Roberta Fica a je tresne stíhaný za niekoľkých ekonomických tesných činov.

Investigatívny novinár Ján Kuciak už dlhšiu dobu písal o ekonomických trestných činoch, ktoré údajne páchal Marián Kočner voči štátu a vďaka dobrým známostiam v politike a na policií mu to celý čas prechádzalo. Na základe článkov Jána Kuciaka začala polícia voči Mariánovi Kočnerovy trestné stíhanie vo viacerých trestných činoch.

Marián Kočner sa Kuciakovi viac krát vyhrážal a raz údajne aj guľkou do hlavy.

 

Ján Kuciak
Zdroj obrázku: print-screen z videa televizie JOJ

Je sranda, že polícia doteraz ešte nezačala trestné stíhanie voči Mariánovi Kočnerovi pritom mal k vražde viacej dôvodov:

  1. Motív: Ján Kuciak písal o jeho údajných podvodoch Kočnera a na základe jeho článkov bol Kočner aj trestne stíhaný.
  2. Kočner sa viac krát Kuciakovy vyhrážal a dokonca Kuciak žiadal na základe tohto vydierania o policajnú ochranu
  3. Už majú výpoveď jedného z vykonávateľov vraždy, že si to objednal Marián Kočner

 

Ak sa dokáže, že objednávateľom bol Marián Končner tak by sa mali vyvodiť dôsledky voči:

  1. Policajtom, ktorých žiadal Ján Kuciak o ochranu,  lebo sa mu vyhrážal Kočner – kontroverzný podnikateľ a človek z mafiánskych zoznamov. Keby policajti konali tak by Kuciak a Kušnírova ešte žili.
  2. Voči bývalému policajnému prezidentovi, ktorý v televízií vyhlásil „že Kočner to nebol“
  3. Mali by prešetriť či v tom nemajú prsty aj Kočnerový kamaráti expremiér a exminister vnútra.

Konanie polície je niekedy veľmi zvláštne, napríklad prečo Kali ešte nesedí vo vyšetrovačke za spoluprácu v trestnej veci násilného  vyvedenia občana do cudziny a zneužitie vládneho špeciálu (štátneho majetku) na trestný čin, keď v tejto trestnej veci je údajbe hlavný podozrivý.

 

  • Článok ma iba informačný charakter, obsahuje zdroje z Deníka N a môže obsahovať aj subjektívny názor autora

Máte firmu a chcete si nájsť nových klientov pomocou  vyhľadávačov a sociálnych sieti bez nutnosti veľkých finančných investícií alebo potrebujete poradiť ohľadom vášho podnikania? Viac info nájdete tu